urednistvo@preteklih24.si

Drzna tatvina, požar na vozilu in vlom v hišo

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 169 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 35 dogodkov in s področja prometne varnosti 71 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali  1 drzno tatvino, 4 tatvine in 5 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari. S področja prometne varnostni so obravnavali 12 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda 5 prometnih nesreč v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 8 vozil (5 osebnih in 3 mopede).

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

Požar na vozilu

Danes okrog 8.15 ure je bila PU Ljubljana obveščena, da je na primorski avtocesti pri izvozu Brezovica v smeri Postojne med vožnjo zagorelo osebno vozilo Peugeot. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. V dogodku voznik ni bil poškodovan, saj je vozilo zapustil. Dosedanje ugotovitve kažejo, da je prišlo do požara v motornem delu vozilo, po vsej verjetnosti zaradi tehnične napake. V času intervencije gasilcev, je bil ta odsek avtoceste zaprt, okrog 8.30 ure je bil sproščen prehitevalni pas, nato ob 8.45 uri pa še vozni pas.

Drzna tatvina

Včeraj, okrog 10.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini iz hiše v okolici Iga. Okoli 9.40 ure sta se pred hišo oškodovanke pripeljala dva neznana moška, z neznanim vozilom, po vsej verjetnosti karavan izvedbe, bele barve. Eden od njiju je ogovoril oškodovanko in jo s pretvezo, da bodo kopali jarke za napeljavo, zvabil iz hiše, medtem pa je drugi vstopil v hišo in odtujil denar in nakit. Po dejanju sta se odpeljala proti naselju Kurešček.

Vlom v hišo

Včeraj, okrog 13.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v hišo na območju Viča. Za zdaj še neznani storilec je v dopoldanskem času skozi atrij vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odtujil denar. Prav tako je vlomil v leseno lopo od koder pa ni ničesar odtujil.