urednistvo@preteklih24.si

47-letni voznik avtobusa trčil v osebno vozilo

Okoli 15.30 ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu, ko je voznik avtobusa trčil v osebno vozilo, okrog 18.00 ure pa o prometni nesreči 77-letnika, ki je vinjen zapeljal s cestišča.


Okoli 15. 30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 47-letni voznik avtobusa, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 39-letne voznice. Njeno vozilo je odbilo še v avtomobil, ki ga je vozila 34-letna voznica. V nesreči se je lažje poškodovala 39-letna voznica. Policisti bodo povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča na Ratežu. Po prvih ugotovitvah policistov je 77-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil. Voznik, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,13 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V noči na 10. 4. je v Mihovici nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil dve motorni žagi in kosilnico. Škode je za okoli 1000 evrov.

Na Rozmanovi ulici v Novem mestu je v noči na 10. 4. neznanec vlomil v skladiščne prostore gostinskega lokala in odtujil blazine za stole in tri steklenice z alkoholnimi pijačami. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

In še statistika minule noči

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 179 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.