urednistvo@preteklih24.si

Po avtocesti vozil v nasprotni smeri; Voznica zapeljala v potok; Traktorist se je hudo poškodoval

Novomeški prometniki so bili 8. 4. popoldne obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na avtocesti med Krškim in Brežicami vozil v nasprotni smeri. Z namenom zavarovanja ostalih voznikov so bili takoj sprejeti vsi potrebni ukrepi.


Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj. Policisti so 30-letnega državljana Bolgarije izsledili in ustavili. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga privedli v takojšnji postopek na pristojno sodišče.

Voznica s ceste zapeljala v potok

V Dečnem Selu na območju Brežic je 7. 4. popoldne 27-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in s ceste zapeljala v potok. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala.

Hudo poškodovan voznik kmetijskega traktorja

Brežiški policisti so bili 8. 4. popoldne obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu s kmetijskim traktorjem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 82-letni voznik kmetijskega traktorja zaradi vožnje preblizu desnemu robu izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Hudo poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Zasegli moped

Med kontrolo prometa v Semiču so črnomaljski policisti 7. 4. zvečer zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika mopeda in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 49-letni kršitelj, ki ni uporabljal zaščitne čelade in nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,88 miligramov alkohola. Moped so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na mejni prehod pod vplivom alkohola

Policisti na Obrežju so v noči na 9. 4. zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila iz Hrvaške. 29-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,99 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje.

V noči na 9. 4. je na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje voznica osebnega avtomobila na vstopu v državo trčila v spuščeno zapornico in jo poškodovala. 41-letna voznica iz Ljubljane je imela v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so ji izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V Novem mestu je med 31. 3. in 7. 4. nekdo vlomil v prostore društva in odtujil ročno orodje in baterijo. Škode je za okoli 300 evrov.

V kraju Korenitka na območju Trebnjega je v noči na 7. 4. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil kosilnico, motorno žago, varilni aparat in vrtalni stroj. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 1700 evrov.

V kraju Pleš so neznanci odtujili akumulatorje začasne prometne signalizacije, s katero je urejen promet na cesti med Dvorom in Kočevjem.

Na dvorišču stanovanjske hiše v Gorenjem Karteljevem je v noči na 8. 4. nekdo iz tovornega vozila odtujil motorno žago za rezanje betona. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Mejne zadeve in tujci

V cisternah tovornega vlaka našli tujce, ki so se skušali izogniti mejni kontroli

Popoldne so policisti Postaje mejne policije Dobova pri pregledu tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo našli štiri državljane Afganistana, po tri državljane Alžirije in Maroka, državljana Etiopije in državljana Palestine. Tujci so se skriti v tovorne cisterne z glinico skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. V nadaljnji postopek so jih prevzeli hrvaški policisti, s katerimi naši policisti opravljajo skupno mejno kontrolo.

8.4. dopoldne so policisti prijeli še dva državljana Afganistana, ki sta skrita v tovornem delu tovornega vozila skušala nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Po zaključenem postopku so ju odpeljali v azilni dom.

Nesreča pri delu v gozdu

Metliški policisti so bili 8. 4. popoldne obveščeni o nesreči pri delu v gozdu v kraju Grabrovec. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je 53-letni moški v gozdu podiral drevesa. Ob padanju drevesa je vrh drevesa zadel moškega in ga hudo poškodoval. Hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v zdravstveni dom, od tam pa v UKC Ljubljana. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.