urednistvo@preteklih24.si

Operativno komunikacijski center PU Ljubljana čez vikend prejel 554 klicev

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 554 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 186 dogodkov, s področja javnega reda in miru 148 dogodkov in s področja prometne varnosti 185 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 1 rop, 12 tatvin in 11 vlomov, v dveh primerih pa so intervenirali zaradi prijave nasilja v družini. Eni osebi so odvzeli prostost. S področja prometne varnostni so obravnavali 30 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 14 prometnih nesreč v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist. Policisti so kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 16 vozil. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 42 krat na javnem kraju, dve osebi so pridržali, in 17 krat v zasebnem prostoru.

Tatvina denarnice, prijeti osumljenki

7. 4. 2017 so policisti za nujno potreben čas odvzeli prostost dvema osumljenkama (20- in 35-letni državljanki Bolgarije), ki sta bili zaloteni pri tatvini denarnice turistki. Dejanje sta izvršili na terasi gostinskega lokala v centru mesta, kjer sta izkoristili nepozornost oškodovanke in gnečo. Njuno početje sta opazila policista, ki sta opravljala naloge javne varnosti. Po končanem postopku sta bili obe izpuščeni, odtujeni predmeti (denar in denarnica) so bili vrnjeni oškodovanki, zoper osumljenki pa bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Rop

8. 4. 2017 okrog 2.45 ure smo bili obveščeni o ropu na avtobusni postaji na Masarykovi ulici, ki sta ga osumljena 19- in 23-letni moški iz okolice Vrhnike. Osumljena sta na Masarykovi ulici pristopila do oškodovanca in od njega zahtevala denar, ki sta ga od njega izsilila z grožnjo po pretepu. Ker se je ustrašil jima je izročil 10 evrov. Policisti so osumljenca kmalu po dogodku izsledili na podlagi opisa, ki ga je podal oškodovanec in izvedli postopek. Po končanem postopku sta bila izpuščena, zoper oba bo podana kazenska ovadba. Oškodovanec v dogodku ni bil poškodovan, denar pa mu je bil vrnjen.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

8. 4. 2017 okrog 12.40 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti pri Vrhniki, v kateri se je huje poškodoval motorist. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 50-letni voznik tovornega vozila MAN vozil po regionalni cesti iz Logatca proti Vrhniki in v križišču z makadamsko potjo za smer Gabrč zavil levo. Pri tem je zaprl pot 21-letnemu motoristu, ki je takrat pripeljal pravilno iz nasprotne smeri od Vrhnike proti Logatcu. Motorist je trčil v zadnje desno kolo priklopnega vozila, po trčenju pa ga je odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v osebni avtomobil VW Passat, ki ga je vozila 52-letna voznica za tovornim vozilom.

Motorist je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hude telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti

Drzna tatvina v prodajalni

8. 4. 2017 okrog 13. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini v prodajalni (cvetličarni) v Grosupljem. Za zdaj neznani moški je vstopil v prodajalno in izkoristil odsotnost prodajalke, ki je bila v zadnjih prostorih prodajalne in odtujil nekaj več sto evrov iz blagajne. Ko se je vrnila jo je zamotil z vprašanji o rožah, nato pa odšel. Opis moškega: visok približno 170 cm, temnih las, okroglega obraza, mišičaste postave, oblečen v temnejša oblačila.

Vlom v trgovino

9. 4. 2017 okrog 1.15 ure smo bili obveščeni o vlomu v trgovski center v Šiški. Z ogledom kraja dejanja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poskušal razbiti steklo drsnih vrat s kamnom, kar mu ni uspelo, nato pa jih je odprl s silo telesa in vstopil v notranjost. Pristopil je do prodajalne z mobilnimi aparati in odtujil več kosov. Škoda bo znana po inventuri. Na kraju so policisti zavarovali sledi, s preiskavo pa nadaljujejo.

Požig

9. 4. 2017 okrog 4.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o požaru lesene brunarice. Na kraju so intervenirali gasilci, ki so požar pogasili, v nadaljevanju pa so policisti kraj zavarovali in opravili ogled. Ugotovljeno je bilo, da je najprej zagorelo v skladiščnem objektu z balami sena, velikosti približno 20 x 6m, požar pa se je nato razširil še na bližnjo brunarico, velikosti približno 5 x 5m. Dosedanje ugotovitve ogleda kažejo, da je požar najverjetneje posledica kaznivega dejanja. V požaru je zgorelo cca 11 bal sena, nastalo pa je za nekaj več tisoč evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo v smislu suma kaznivega dejanja požiga.