urednistvo@preteklih24.si

Na Bovškem vlomili v tuje osebno vozilo; V prometni nesreči ena oseba poškodovana

V soboto, 8. aprila 2017 v popoldanskih urah, so policiste PP Bovec obvestili o vlomu v tuje osebno vozilo, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču na vstopnem/izstopnem mestu za kajakaše blizu naselja Srpenica na Bovškem (Srpenica II; Ilovo) ob regionalni cesti med Bovcem in Kobaridom.

Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v soboto popoldne vlomil v osebno vozilo (znamke Opel Insignia), avstrijskih registrskih številk, in iz notranjosti vozila poleg manjše vsote gotovine ukradel tudi druge predmete (prenosni računalnik znamke Dell, tablični računalnik, kamero, mobilni telefon Samsung Galaxy…). Pri storitvi kaznivega dejanja je nepridiprav poškodoval tudi leva voznikova vrata, prav tako je poškodoval oz. prerezal zadnjo levo pnevmatiko na omenjenem vozilu. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je nastala materialna škoda v višini približno tisoč evrov. Policisti PP Bovec bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec v naselju Miren iz hiše kradel zlatnino

Včeraj, 9. aprila 2017 popoldne, so bili policisti PP Nova Gorica s strani oškodovancev obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Miren (Občina Miren – Kostanjevica). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec iz notranjosti objekta lastnikom ukradel več kosov zlatega nakita (verižice, zapestnice, prstani, uhani…) v skupni vrednosti približno 3.000 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

V prometni nesreči v Oseku ena oseba lažje telesno poškodovana

Včeraj, 9. aprila 2017 ob 16.42 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti Osek – Šempas (Mestna občina Nova Gorica) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Prometni policisti so ugotovili, da je 26–letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri naselja Črniče proti Šempasu. Pred vasjo Osek je voznica začela prehitevati kolono vozil v trenutku, ko je 69–letni voznik osebnega vozila (v njegovem vozilu je bila tudi 64–letna sopotnica) pravilno nakazal smer in zavijal levo.

26-letna voznica je s prednjim delom vozila trčila v levi bok osebnega vozila, ki ga je vozil 69-letni voznik. V prometni nesreči je bila predvidoma lažje telesno poškodovana ena oseba (64-letna sopotnica), po nudeni zdravniški pomoči na kraju so jo reševalci NMP ZD Nova Gorica z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. 26-letni povzročiteljici prometne nesreče je bil zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilno prehitevanje) izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči pod Trsteljem se je huje poškodoval voznik štirikolesnika, sopotnica pa je bila lažje telesno poškodovana

Včeraj, 9. aprila 2017 ob 18.39 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči na makadamski gozdni poti pod Trsteljem (Občina Miren – Kostanjevica), kjer sta dve osebi utrpele telesne poškodbe. Ugotovljeno je bilo, da je 37-letni voznik štirikolesnika (da bi se izognil trčenju z divjadjo, ki je takrat stekla čez vozišče) med vožnjo navzdol zapeljal levo izven vozišča in z omenjenim vozilom trčil v manjše drevo.

Pri tem je bil omenjeni voznik štirikolesnika predvidoma huje telesno poškodovan (sum zloma desne stegnenice), 25-letna sopotnica na omenjenem vozilu pa je bila predvidoma lažje poškodovana (utrpela je udarec v glavo).

Oba udeleženca prometne nesreče sta državljana Italije. Kasneje so na kraju posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ponesrečencema nudili zdravniško oskrbo, nato pa so ju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Republiko Italijo.

V prometni nesreči v krožnem križišču v Novi Gorici udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 9. aprila 2017 ob 17.33 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči s pobegom v krožnem križišču (blizu večjega nakupovalnega centra) v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v omenjenem krožišču zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del drugega osebnega avtomobila. Povzročitelj se je z vozilom po prometni nesreči najprej ustavil in kmalu zatem s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki (voznici osebnega avtomobila) nudil ustrezna podatke. Policisti so povzročitelja (50-letnega voznika) prometne nesreče izsledili in mu bodo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Iz prometa izločili dva voznika osebnih vozil, ki sta vozila pod vplivom alkohola

– Včeraj, 9. aprila 2017 popoldne, so policisti v naselju Vrtovin (Občina Ajdovščina) ustavili 63–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti PP Ajdovščina so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

– Včeraj, 9. aprila 2017 v nočnem času, so policisti PP Idrija na cesti Idrija – Spodnja Idrija ustavili 35 letnega voznika osebnega vozila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je omenjeni voznik vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 0,76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Navedenemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.