urednistvo@preteklih24.si

Minuli vikend so policisti iz območja PU Koper imeli polne roke dela

Ob 5. uri smo bili obveščeni, da je na relaciji Kozina – Gabrk, smer Ljubljana, prometna nesreča. Na kraju so policisti ugotovili, da je 56-letna voznca osebnega avtomobila iz Ljubljane zapeljala s ceste. Pri tem se ni poškodovala, alkotest pa ji je pokazal 0.52mg/l. Izdali so ji plačilni nalog in ji zasegli vozniško dovoljenje.


V vasi pri Postojni je nekdo vlomil v hišo in ukradel zlat nakit. V Strunjanu pa je nekdo vlomil v hotelski sobi, vendar ni odnesel nič vrednejšega.

Ob 12. uri smo bili obveščeni, da v Pivki domačin za hišo čistil okolico in kuril rastline. Zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju mu je bil izdan plačilni nalog. Takoj zatem smo bili obveščeni o neprijavljenem kurjenju trave pred predorom Kastelec, kjer je prav tako domačin kuril odpadlo vejevje. Glede na to, da je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja (od 1. aprila) in zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju, so policisti obema izdali plačilni nalog (po členu 14/4-9).

V koprskem nakupovalnem centru je nekdo ženski iz Pivke ukradel denarnico (z dokumenti in 150 evri), ki jo je imela v otroškem vozičku. Oškodovana je za 300 evrov.

V Divači je nekdo vstopil v odklenjeno hišo in ukradel denarnico s 700 evri in vsemi dokumenti.

Ob 9.53 smo bili obveščeni, da je na cesti Kozina – Tublje voznik motornega kolesa trčil v drevo. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila, 55-letni državljan Italije, od Tubelj proti Hrpeljam, na ravnini pred Hrpeljami, začel prehitevati vozilo pred seboj, ko je njega že prehiteval motorist. Voznik avtomobila je bočno trčil v 64-letnega motorista, državljana Hrvaške, ki je pravilno prehiteval osebni avto, in ga zrinil s ceste. Motorist se je v nesreči huje poškodoval. Povzročitelju sledi kazenska ovadba. Promet je bil ponovno popolnoma sproščen ob 11.37.

Na Maliji je nekdo ponoči z dvorišča stanovanjske hiše ukradel kolo z motorjem znamke Yamaha, tiYQ50, modre barve, reg. št. LJ R3-271, vredno približno 500 evrov. V Kopru pa je nekdo s parkirišča avtobusno-železniške postaje Koper ukradel moped znamke Piaggio, tip C25D-00, vreden 700 evrov.

Popoldan so policisti v Vrhovljah pri Sežani izdali plačilni nalog še enemu domačinu, ki je kuril v naravi, s tem pa kršil Uredbo o varstvu pred požarom v naravnem okolju in ni upošteval razglašene velike požarne ogroženosti.

Ob 18.48 so policisti bili obveščeni, da je nekdo vozil po strugi v kampu Škoflje pri Divači. Policisti so vozilo opazili v Famljah, ki je z veliko hitrostjo odpeljalo proti Divači. V Famljah je voznik zapeljal izven ceste na stransko cesto, kjer se je prevrnil na bok. 29-letni voznik iz Sežane se je
lažje poškodoval. Preizkušen je bil z alkotestom, ki je pokazal 0,98 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta se voznik in sopotnik vozila po rečni strugi in brežini. Zaradi vožnje v naravnem okolju mu bodo izdali plačilni nalog.