urednistvo@preteklih24.si

Huda poškodba jadralnega padalca iz Velike Britanije

Včeraj, 9.  aprila 2017 ob 14.18 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni  o  nesreči  tujega jadralnega  padalca  na  območju  Stola  nad Kobaridom  (1.673  m  visoka gora v najdaljšem grebenu v Zahodnih Julijskih Alpah).

Po sedaj zbranih podatkih je včeraj popoldne 28–letni jadralni padalec, državljan Velike Britanije, z jadralnim padalom strmoglavil na strmem in težko dostopnem pobočju Stola nad vasjo Breginj na Kobariškem (v neposredni bližini državne meje z Republiko Italijo) in se težje telesno poškodoval (sum poškodbe v ledvenem delu hrbtenice). Kasneje so posredovali reševalci GRS Tolmin in posadka s policijskim helikopterjem (v njem sta bila tudi zdravnik ZD Tolmin in reševalec letalec GRS), ki so poškodovanega britanskega jadralnega padalca zdravniško oskrbeli in ga s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V zvezi z nesrečo tujega jadralnega padalca so policisti obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč iz službe za preiskavo letalskih nesreč in incidentov (ministrstvo za infrastrukturo). Bovški policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavano nesrečo s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.