urednistvo@preteklih24.si

Do prometne nesreče s smrtnim izidom privedla neprilagojena hitrost

Po doslej zbranih obvestilih je do včerajšnje prometne nesreče s smrtnim izidom prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. 26-letni voznik osebnega vozila je namreč okrog 17. ure med vožnjo po glavni cesti iz smeri Fale proti Ožboltu, izven naselja Zgornji Boč.


Voznik je  izgubil oblast nad vozilom, pri tem zapeljal v desno, na neutrjeno bankino, od tam pa v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim delom vozila trčil v motorno kolo, s katerim se je iz nasprotne smeri, pravilno, po svojem prometnem pasu pripeljal 50-letni motorist. Pri trčenju je voznika motornega kolesa vrglo na pokrov motorja osebnega avtomobila in v vetrobransko steklo, od tam pa na brežino reke.

Motorist je v prometni nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Osebno vozilo je po trčenju z motornim kolesom bočno drselo naprej v smeri vožnje in trčilo v varnostno ograjo ob levi strani vozišča, od koder ga je odbilo v desno, in trčilo v betonski propust, kjer se je ustavilo. Pri tem sta voznik in sopotnica utrpela lahke telesne poškodbe. Motorno kolo je ob trčenju odbilo nazaj v smeri proti Ožboltu in je obstalo v obcestnem jarku, kjer je zagorelo.

Voznik osebnega avtomobila je bil preizkušen z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0,36 miligramana liter alkohola v izdihanem zraku. Zoper 26-letnika bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (323. člen, 2. odstavek KZ-1). Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (33. člen) mu bo izdan še plačilni nalog. Materialna škoda na vozilih in prometni opremi po nestrokovni oceni znaša približno 16.000 eur.

V letu 2017 je to 5. (6 – v enakem obdobju lani) smrtna žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor, in druga med motoristi. Glavna cesta Maribor-Dravograd je že odprta za ves promet.

Odkrito ukradeno vozilo

Neznani storilec je v noči na 9. april s parkirnega prostora na Glazerjevi ulici v okolici Maribora, ukradel osebni avtomobil Opel Astra karavan. V vozilu so se v kontaktni ključavnici nahajali ključi, prometno dovoljenje ter denarnica oškodovanca z vozniškim dovoljenjem in bančnimi karticami. Policisti PP Ruše so vozilo našli v bližnjem gozdu še isti dan, registrske tablice pa odkrili odvržene v reki.

Ukraden VW Golf

Neznani storilec je med 9. in 10. aprilom, v garaži na ulici Staneta Severja, ukradel osebni avtomobil, znamke Volkswagen Golf, kovinsko sive barve, letnik 2007, registrske številke MB HN- 253. Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.

Ukraden BMW 318D

Neznani storilec je v noči na 10. april s parkirnega prostora na Sarajevski ulici ukradel osebni avtomobil, znamke BMW 318D, bele barve, registrske številke MB EL-784. Materialna škoda znaša okoli 8.000 evrov.