urednistvo@preteklih24.si

Zaprl pot motoristu

Zaprl pot motoristu. Policisti so včeraj zvečer v Tržiču obravnavali prometno nesrečo z udeležbo motorista in voznika kombija, ki je na cesti spreminjal smer in je v manevru zaprl pot motoristu. Motorist je v ravnanju voznika padel po tleh in trčil v vozilo. V nesreči se je motorist, ki je bil v prometu udeležen brez veljavnega vozniškega dovoljenja, telesno poškodoval.


Kako storilci izkoriščajo nepazljivost ljudi

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve tatvini, v katerih so storilci izkoristili nepazljivost ljudi in kradli. Dopoldan sta dva neznana storilca v Kranju vstopila v tehnično trgovino. Eden od njiju je s pogovorom zamotil trgovca, drugi pa je ta čas izkoristil za tatvino prenosnega računalnika. V drugi tatvini, ki je bila izvršena na Cesti Jaka Platiše v Kranju, pa je bil moški oškodovan med izročanjem prostovoljnega prispevka. Dejanje naj bi izvršil pobiralec prispevka, zelo verjetno tujec, ki se je oškodovancu po izročitvi prispevka zahvalil tako, da ga je objel in mu v tem dejanju iz denarnico izmaknil še preostali denar.

Tovrstne tatvine je mogoče preprečiti samo z ustrezno pozornostjo na lastnino in na ljudi, ki z različnimi dejanji pogosto prikrito nekaj želijo doseči. V tem prikrivanju svojega dejanskega namena običajno vstopijo tudi v osebni prostor oškodovancev in s tem dejanjem pozornost še bolj usmerijo nase. Vse z namenom čim bolj neopazne prisvojitve stvari. Zato imejte ljudi, ki od vas nekaj želijo, na ustrezni razdalji in spremljajte njihova ravnanja!