urednistvo@preteklih24.si

Verjeli ali ne, romunski voznik osebnega vozila na strehi vozil mizo za biljard

Policisti pri svojem delu naletijo na marsikaj. Na avtocesti so včeraj policisti Postaje prometne policije Celje ustavili voznika osebnega avtomobila, državljana Romunije, ki je na strehi osebnega vozila in v njem prevažal izjemno količino tovora, pri tem pa tovora ni ustrezno zavaroval.


Že pri običajnih prevozih tovora v cestnem prometu se zgodi, da tovor pade na vozišče in tako predstavlja neposredno nevarnost za druge udeležence.

V včerajšnjem primeru je bilo le vprašanje časa, kdaj bi prišlo do tragedije. Voznik je na prtljažnik, na strehi osebnega vozila, naložil mizo za biljard, nanjo pa še ostali tovor. Tovor je peljal v Romunijo. Zaradi teže se je prtljažnik, ki ni konstruiran za prevoz tako težkega tovora, deformiral. S tem je tovor, ki je bil pretežak, neustrezno naložen in neprimerno pritrjen, predstavljal nevarnost tako za voznika, kot za druge udeležence v cestnem prometu.

Policisti so vozniku za ugotovljeno kršitev izdali plačilni nalog, vozilo pa izključili iz prometa in mu odvzeli registrske tablice.