urednistvo@preteklih24.si

Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 177 klicev

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 177 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 72 dogodkov, s področja javnega reda in miru 47 dogodkov in s področja prometne varnosti 47 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali  6 tatvin in 7 vlomov ter 6 kaznivih dejanj poškodovanj tuje stvari. S področja prometne varnostni so obravnavali 4 prometne nesreče v katerih je nastala materialna škoda in 2 prometni nesreči v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov zasegli osebni vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča s poškodbami, Kompolje

6.4.2017 okoli 21.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči s poškodbami na avtocesti za cestninsko postajo Kompolje v smeri proti Ljubljani.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je voznik (drž. Romunije) tovornega vozila znamke VW LT35 vozil po desnem prometnem pasu desnega smernega vozišča avtoceste iz smeri Trojan proti Domžalam ter za cestninsko postajo Kompolje zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozilo upravljalca avtoceste, ki je takrat pravilno označevalo cestno zaporo.

V nesreči sta se voznik in potnik v vozilu (tudi drž. Romunije) lahko telesno poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v KC Ljubljana. V nesreči je nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode.

Vlomi v poslovne prostore

Včeraj, 6.4.2017 v jutranjih urah, je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v poslovne prostore v Kamniku.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja so policisti in kriminalisti ugotovili, da je bilo v času med 5.4.2017 od 22. ure do 6.4.2017 ponoči vlomljeno v več poslovno-skladiščnih prostorov na območju nekdanjega podjetja (Kik).

Storilci so iz prostorov šestih (6) oškodovancev odtujili različno orodje, baker in bakrene izdelke, več kosov opažnih plošč, pnevmatike in drug drobni material ter povzročili za več tisoč evrov materialne škode.

Glede okoliščin kaznivega dejanja policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.