urednistvo@preteklih24.si

Odtujili kolo, obravnavali prometno nesrečo in iz prometa izločili hujšega kršitelja

Na Goriškem so policisti včeraj obravnavali krajo kolesa, med Ajdovščino in naseljem Selo se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh vozil, iz prometa na območju Deskel pa so izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov.


Na Goriškem ukradli kolo

Včeraj, 6. aprila 2017 popoldne, so bili policisti PP Nova Gorica s strani prijaviteljice obveščeni o tatvini kolesa v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim izpred ene od stanovanjskih hiš odtujil deset let staro kolo (znamke BMX), modre barve, vredno približno sto evrov. Oškodovanka ni podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti na podlagi ugotovljenih dejstev z obravnavanim primerom tatvine s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči z manjšo materialno škodo na hitri cesti udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 6. aprila 2017 ob 15.51 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti H4 med Ajdovščino in naseljem Selo in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po sedaj zbranih podatkih je do omenjene prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje 35–letne voznice, ki je vozila iz smeri Ajdovščine proti Selu in je s prednjim delom njenega osebnega vozila trčila v zadnji del drugega vozila, s katerim se je peljal 50–letni voznik. Prometni policisti so povzročiteljici zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 44. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

Iz prometa na območju Deskel izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 6. aprila 2017 ob 13.20 uri, so policisti med kontrolo cestnega prometa v naselju Deskle (Občina Kanal ob Soči) ustavljali mlajšega voznika osebnega avtomobila (znamke Peugeot), ki pa na predpisan znak policistov ni ustavil (ustavljali so ga z modro lučjo in kratkim zvočnik znakom s sireno) in je peljal naprej. Kljub temu so policisti PP Nova Gorica nedolgo zatem njegovo vozilo in voznika v omenjenem naselju izsledili. V postopku so mu policisti odredili t.i. hitri test, zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je 19–letni voznik odločno odklonil. Poleg tega je bilo v nadaljevanju postopka še ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je osebno vozilo, ki ni bilo registrirano in ni bilo tehnično brezhibno, na vozilu pa so bile nameščene registrske tablice za preizkušnjo, ki niso pripadale omenjenemu vozilu.

Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so policisti PP Nova Gorica osebno vozilo zasegli na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa (po 23. členu navedenega zakona), zoper voznika pa bo zaradi več kršitev prometne zakonodaje (kršitev določb Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih) podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Iz garaže v Vogrskem kradli različno orodje

Danes, 7. aprila 2017 ob 12.35 uri, je bila Policija obveščena o vlomu skozi okno v garažo stanovanjske hiše v naselju Vogrsko. Neznani storilec je notranjosti garaže odtujil različno orodje v skupno vrednosti približno 1.000 evrov (odtujena je bila motorna žaga, nahrbtna kosilnica in vodoinštalatersko orodje).

Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.