urednistvo@preteklih24.si

Na Bovškem vlamljali v tuja osebna vozila

Včeraj, 6. aprila 2017 popoldne, so bili policisti PP Bovec obveščeni o vlomu v tuji osebni vozili, ki sta bili parkirani na makadamskem parkirišču na vstopno izstopnem mestu Srpenica 1 ob reki Soči (Občina Bovec).


Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom včerajšnega popoldneva vlomil v osebno vozilo znamke Berlingo (nemških registrskih številk) in iz omenjenega vozila ukradel 350 evrov gotovine in pri storitvi kaznivega dejanja poškodoval leva voznikova vrata. Prav tako pa je nepridiprav skušal vlomiti tudi v drugo osebno vozilo znamke Nissan (čeških registrskih številk), kjer je storilec povzročil materialno škodo na vozilu (poškodovanje levih voznikovih vrat). V obeh navedenih primerih sta bila oškodovanca iz tujine (državljana Češke in Argentine). Policisti bodo v zvezi z obravnavanima primeroma glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

“Glede preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti ponovno opozarjamo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujejo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo …” zaključujejo pri policiji.