urednistvo@preteklih24.si

Iz kleti stanovanjskega bloka ukradel kolo, med vožnjo z njim pa ga je opazila žena lastnika, ta zbežala za njim in ga ujela

V Šmarju pri Jelšah so tamkajšnji policisti včeraj, okoli trinajste ure, obravnavali tatvino kolesa. Storilec ga je ukradel iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Cankarjevi ulici in se odpeljal proti Kolodvorski ulici, kjer ga je opazila žena lastnika kolesa in stekla za njim.


Storilec je kolo odvrgel in stekel proti gostinskemu lokalu. Žena lastnika kolesa je šla za njim, ga ujela in zadržala do prihoda policistov. Policisti so 44-letnega storilca, za bivanje prijavljenega v Celju, pridržali in v popoldanskih urah na naslovu njegovega bivanja opravili še hišno preiskavo, kjer so našli in zasegli še tri ukradena kolesa. 44-letnega Celjana bodo kazensko ovadili.

“Pred nami je vremensko lep vikend, zato lahko na cestah pričakujemo več motoristov, mopedistov in kolesarjev. Bodite pozorni nanje. Varnost voznikov enoslednih vozil v cestnem prometu se ja lani, na območju Policijske uprave Celje, poslabšala.

V prometnih nesrečah sta umrla dva motorista, voznik mopeda in trije kolesarji. Izredno poslabšanje prometne varnosti beležimo prav pri slednjih, poleg treh mrtvih kolesarjev smo v letu 2016 pri kolesarjih beležili tudi porast hudih in lažjih poškodb.

Najpogostejša vzroka prometnih nesreč kolesarjev sta poleg neprilagojene hitrosti še neupoštevanje pravil prednosti in nepravilna stran ali smer vožnje.

Pri voznikih motornih koles se je stanje prometne varnosti na območju Policijske uprave Celje v primerjavi s preteklim letom nekoliko izboljšalo. V letu 2016 sta v prometnih nesrečah umrla dva motorista, predlani trije. Manj je bilo tudi huje in lažje poškodovanih motoristov.

Nikar ne pozabite, da je od novembra lani uzakonjena obvezna uporaba zaščitne čelade za vse kolesarje in potnike na kolesu ter kolesu s pomožnim motorjem do 18. leta starosti ter za vse voznike mopedov,” pravijo pri policiji.