urednistvo@preteklih24.si

Huda delovna nesreča na cesti Veržej – Križevci pri Ljutomeru, posredoval tudi helikopter

Včeraj, ob 13.28 se je na cesti Veržej–Križevci pri Ljutomeru v občini Veržej valjar prevrnil na delavca v obcestni jarek. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom dvignili valjar in rešili delavca ter nudili pomoč reševalcem NMP Ljutomer, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli. Na nadaljnje zdravljenje v UKC Maribor sta ga prepeljala s pomočjo helikopterja posadka helikopterja LPE in dežurna ekipa HNMP Maribor.

Na področju kriminalitete je bila v Gornji Radgoni obravnavana tatvino kolesa, v Lucovi nezakonit lov, v Dolini zatajitev, v Bakovcih tatvino različnega orodja, na avtocesti je bil obravnavan tujec ki je uporabljal ponarejen dokument o brezhibnosti vozila, na Petanjcih je bila obravnavana drzna tatvina denarja. Osumljence, ki so s kraja pobegnili z vozilom so policisti prijeli na avtocesti in jih bodo kazensko ovadili. V Turnišču sta bila pri tatvini goriva iz tovornih vozil prijeta tujca. Obema je bila odvzeta prostost in bosta kazensko ovadena.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

Sicer pa so pomurski policisti v preteklem dnevu obravnavali sedem kaznivih dejanj, tri prometne nesreči z gmotno škodo, nesrečo pri delu, štiri kršitve javnega reda in miru, eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru ter tri primere povoženja divjadi.