urednistvo@preteklih24.si

Vlomil v stanovanje stanovanjskega bloka; V treh ločenih prometnih nesrečah udeleženi kolesarji

Včeraj, 5. aprila 2017, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v stanovanje stanovanjskega bloka v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Neznani storilec je vlomil v eno od tamkajšnjih stanovanj in pregleda notranje prostore ter si prilastil tujo gotovino in zlatnino (verižici).

Po dejanju je nepridiprav prostore zapustil in z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z omenjeno zadevo glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

“Policisti v zvezi s tovrstnimi premoženjskimi kaznivim dejanji ponovno opozarjamo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja, gospodarske in druge objekte, motorna vozila …”

V treh prometnih nesrečah udeleženi kolesarji

Včeraj, 5. aprila 2017 nekaj minut pred 16. uro, je na območju Solkana ( v križišču Ceste IX. korpusa in Prvomajske ulice) na cesti padel in se predvidoma težje telesno poškodoval 55-letni kolesar (sum zloma kolka). Slednjemu je bila kasneje v šempetrski bolnišnici nudena ustrezna zdravniška pomoč. Prometni policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom s poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj, 5. aprila 2017, so policiste obvestili tudi o drugi prometni nesreči na območju Nove Gorice, v kateri je bila udeležena kolesarka. Ugotovljeno je bilo, da se je 53–letna kolesarka okoli 16. ure s kolesom vozila po kolesarski stezi med Rožno Dolino in Novo Gorico in v Pristavi zapeljala preblizu robu kolesarske steze in padla. Kolesarja je bila zaradi padca predvidoma težje telesno poškodovana (poškodba desne stegnenice in desne roke). Tudi omenjeni kolesarski so kasneje zdravniško pomoč nudili v šempetrsko bolnišnici.

Včeraj, 5. aprila 2017 okoli 16.30 ure, se je v Solkanu zgodila tudi prometna nesreča II. kategorije, kjer se je lažje poškodoval kolesar (otrok). Po sedaj zbranih podatkih se je mlajši kolesar zapeljal preveč desno in se zapletel v živo mejo ter posledično padel po vozišču in se poškodoval (med vožnjo je uporabljal kolesarsko zaščitno čelado). Tudi njemu so kasneje nudili ustrezno zdravniško pomoč v bolnišnici v Šempetru pri Gorici.