urednistvo@preteklih24.si

V domu za ostarele želel oropati tam živečega; Ženska vozila v nasprotni smeri

Včeraj, okoli 13.40 je 66-letna voznica, doma iz okolice Maribora, v glavnem semaforiziranem križišču v Hočah, z osebnim avtomobilom zavila v smeri Slivnice na prometni pas, ki je namenjen vožnji vozil v nasprotni smeri oz. proti Mariboru. Vozniki, ki so ji po štiripasovnici, ki sicer pripelje iz avtoceste A1, vozili nasproti, so se ji uspešno umaknili in tako preprečili trčenje. Voznica je nato spoznala svojo napako, vozilo obrnila in odpeljala v pravi smeri, v smeri proti Mariboru. Policisti so jo izsledili na njenem domu in ji izdali plačilni nalog.


Poskus ropa

Neznani storilec, star okoli 30 let, temnih, srednje dolgih las, neobrit, zaradi neurejenosti je dajal videz brezdomca, oblečeno je imel jopo s kapuco temnejše barve, je včeraj okoli 17.30, za 93- letnim oškodovancem vstopil v enega od domov starejših občanov v Mariboru. Ko je oškodovanec odklenil vrata doma, ga je neznanec udaril v obraz in mu želel preiskati oblačila. Oškodovanec se mu je uprl in se ga s pomočjo palice obranil. Neznani storilec je nato odšel neznano kam. Policisti ga še iščejo.

Nesreča pri delu

Včeraj, okoli 8.25 je 49-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki začasno stanuje v Mariboru, v enem od podjetij v Mariboru izdeloval notranje omete. Sam si je postavil aluminijasti gradbeni oder in na višini 2 metra od tal ometaval steber. Med delom je stopil na rob odra, ki se je zaradi nestabilnosti porušil, zaradi česar je padel tudi delavec in se hudo telesno poškodoval.

Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor. Policisti, ki so opravili ogleda kraja nesreče bodo svoje ugotovitve predstavili pristojnemu tožilstvu.