urednistvo@preteklih24.si

Lesce: Zapeljal v drog javne razsvetljave; Na avtocestnem počivališču tujcu predrl pnevmatiko

V prometu sta se na gorenjskih cestah včeraj poškodovala dva prometna udeleženca. V eni nesreči se je popoldan poškodoval voznik osebnega avtomobila, ki je v Lescah zaradi nepravilne vožnje s ceste zapeljal v drog javne razsvetljave; zvečer pa je v Poljanski dolini med vožnjo po makadamski cesti zaradi neprilagojene hitrosti padel še kolesar in se telesno poškodoval.


O vzrokih za nesreči policisti vodijo prekrškovna postopka, proti vozniku zaradi nepravilne strani oziroma smeri vožnje, proti kolesarju pa zaradi neprilagojene hitrosti vožnje.

Rop nad osebo

Neznani storilec je včeraj okoli 17.50 pri domu starostnikov na Vrečkovi ulici v Kranju na bankomatu pristopil do starejše občanke in jo oropal. S silo ji je vzel denar, po dejanju pa je s kraja peš pobegnil. Policisti v tej zvezi iščejo moškega, ki je star okoli 35 let, s suho postavo, temnejšo poltjo in s kratkimi temnimi lasmi. Moški je po dejanju pobegnil proti Gubčevi ulici v Kranju. Oškodovanka v dejanju storilca ni bila poškodovana.

Predrtje pnevmatike

Kranjski policisti so danes ponoči obravnavali prijavo tujca o poškodovanju pnevmatike na avtocestnem počivališču, kar je ugotovil v  trenutku,  ko je nekdo pristopil do njega in ga pozval, naj se z vozilom odstrani. V  prijavi so policisti  ugotovili, da je bila pnevmatika prebodena, kar je značilna okoliščina pri izvrševanju tatvin na avtocestah. V  letošnjem letu so ti primeri sicer redki, gre pa lahko za okoliščino, ko storilci  na počivališču ali na bencinski črpalki preluknjajo pnevmatiko na vozilu oškodovanca in se kasneje, ko se oškodovanci nekaj kilometrov naprej na avtocesti ustavijo zaradi izpraznjene pnevmatike, pripeljejo za njimi in jim  ponudijo  pomoč, medtem pa izvršijo tatvino. Zato svetujemo previdnost in ustrezno pozornost na ta pojav.

Statistika

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel tri obvestila o prometnih nesrečah, pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja.