urednistvo@preteklih24.si

Fizično sta obračunala zaradi parkirnega prostora. En izmed njiju uporabil oster predmet

Včeraj, 5.4. 2017 okoli 17.30 ure so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na Miklošičevi cesti v Ljubljani. Dva moška sta se sprla in tudi stepla zaradi parkirnega prostora.


Z zbranimi obvestili je do sedaj ugotovljeno, da je na Miklošičevi cesti prišlo do spora zaradi parkirnega prostora med 67- in 60- letnima moškima iz Ljubljane. Spor je prerasel v fizični obračun v katerem je 60-letnik udaril 67-letnika. Slednji je pa je nato 60- letnika poškodoval z za zdaj še neznanim ostrim predmetom v predel trebuha. 60- letnik je utrpel poškodbe, vendar je zdravniško pomoč iskal sam, 67-letnik je v dogodku prav tako utrpel lažje poškodbe, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. V zvezi dogodka policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitve lahke telesne poškodbe.

Drzna tatvina v Domžalah

Policisti Policijske postaje Domžale so bili 5. 4. 2017 nekaj pred 18. uro obveščeni o drzni tatvini na Gostičevi ulici v Domžalah. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 76-letna oškodovanka okoli 16. ure hodila po Gostičevi ulici, kjer jo z hrbtne strani dohitel neznanec ter ji iz rok iztrgal žensko torbico. Po dejanju je storilec s kraja pobegnil neznano kam. Storilec je po dejanju torbico odvrgel v bližini kraja dogodka in je bila tudi vrnjena lastnici, odtujil pa je nekaj deset evrov gotovine. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Štirje tujci ilegalno prestopili državno mejo

5. 4. 2017 okoli 7. ure so policisti PP Kočevje v gozdu pred naseljem Grivac izsledili štiri tujce (drž. Afganistana), ki so ilegalno prestopili državno mejo. Slednji so med postopkom policistov zaprosili za mednarodno zaščito – azil. V tem času je druga policijska patrulja v bližini Fare opazila osebni avtomobil znamke BMW, tujih reg. tablic in 27-letnega drž. Afganistana (ki je imel dovoljenje za prebivanje Republike Italije).

Med postopkom so mu policisti zasegli boksar in vozniško dovoljenje, za katerega je bilo ugotovljeno, da gre za ponaredek. Policisti so 27-letniku odvzeli prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi utemeljenih sumov kaznivega dejanja Ponarejanja priveden k preiskovalnemu sodniku. Zaradi posesti bokserja pa bo zoper njega uveden prekrškovni postopek po Zakonu o orožju. Hkrati policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil tudi v smeri sumov kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države po 308.čl. KZ-1.

Ob regionalni cesti Grčarevec proti Kalcam ob kolesu stal z dolgocevnim orožjem

Včeraj, okrog 13.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena, da je bil na izogibališču ob regionalni cesti Grčarevec proti Kalcam opažen moški, ki je stal ob motornem kolesu, v rokah pa je imel dolgocevno orožje.

Na podlagi prijave in opisa osebe, so policisti moškega izsledili in ustavili na vrhniškem klancu. Ugotovljeno je bilo, da je 47-letni moški dejansko pri sebi imel zračno pištolo z daljšo cevjo. Policisti so mu orožje zasegli, zoper njega pa bodo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o orožju.