urednistvo@preteklih24.si

VIDEO: V prometni nesreči na avtocesti umrl voznik osebnega avtomobila

Letos so na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrli trije ljudje, v enakem obdobju lanskega leta je bilo pet smrtnih žrtev. Tokrat se je prometna nesreča zgodila na avtocesti, voznik osebnega vozila pa je poškodbam podlegel.

 (Foto: Dolenjska News)

Nekaj minut po 18. uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri kraju Skopice. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 40-letni voznik vozil osebni avtomobil Škoda octavia iz smeri Drnovega proti Obrežju. Pri kraju Skopice je na levem prometnem pasu z veliko hitrostjo silovito trčil v zadnji del tovornega vozila hrvaških registrskih oznak.

Voznik tovornega vozila je vozil po levem prometnem pasu zaradi prehitevanja drugega tovornega vozila. Voznik osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče, ki se ga je udeležil tudi okrožni državni tožilec in odstranjevanja posledic nesreče, je bila zaprta avtocesta med Drnovim in počivališčem Čatež. Obvoz je bil urejen, ob 21. uri je bil promet delno sproščen po levem prometnem pasu, ob 22. uri pa so bile posledice nesreče odstranjene in promet sproščen. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer minulo noč intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvine. Posredovali so zaradi požara in sprožitve signalno varnostne naprave.