urednistvo@preteklih24.si

S pepelnikom ga je po glavi; Tat starejši gospe ukradel zlato verižico

Sinoči, okoli 22.40 se je neznani storilec pred enim od gostinskih lokalov na Cesti XIV. divizije v Mariboru sprl s 50-letnim Mariborčanom, nato pa ga je pred vhodom v lokal s steklenim pepelnikom udaril po glavi. Ko je poškodovani zaradi udarca padel na tla, ga je z nogo še večkrat brcnil v glavo.

Poškodovanega 50-letnika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je hudo telesno poškodovan. Neznani storilec je moški, star okoli 25 let, visok okoli 170 cm, suhe postave, temnejše polti, oblečen v pulover modre barve s prečnimi črtami, črno jakno s kapuco, modre jeans hlače in obut v športne copate modre barve.


Odtujil stilsko pohištvo

Neznani storilec je med 29. 3. in 3. 4. 2017, z nakladalnega prostora pred tovornim dvigalom enega od trgovskih centrov v Mariboru, odtujil stilsko mizo, 4 pripadajoče stole in še en stilski stol. Materialna škoda znaša okoli 4.000 evrov.

Drzen tat

Včeraj, okoli 9.20, je 49-letni Mariborčan vstopil v stanovanje starejše gospe na ulici 10. oktobra v Mariboru, med tem, ko ga je zračila. V njeni spalnici je našel in si prisvojil zlato verižico. Pri dejanju ga je zalotila lastnica stanovanja in na pomoč poklicala policiste. Policisti s osumljenca pridržali, in mu zasegli odtujeni predmet. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.