urednistvo@preteklih24.si

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog, obravnavali tatvino, verižno trčenje, …

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog, v okolici Ajdovščine iz rastlinjaka kradli sadike vrtnin, v manjši prometni nesreči na območju Šempetra pri Gorici udeležena tri osebna vozila, na območju Idrije pogorel čebelnjak, v Zali kamen padel na osebno vozilo in v Kromberku neznanec pred nekaj dnevi poškodoval parkirano osebno vozilo.


Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Danes, 5. aprila 2017 dopoldne, so policisti v naselju Črniče 35–letnemu moškemu zasegli PVC vrečko z delci posušene zelene rastline, za katero policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so rastlinske delce zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. Če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjenega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V okolici Ajdovščine iz rastlinjaka kradli sadike vrtnin

Danes, 5. aprila 2017 tekom noči, je bilo vlomljeno v rastlinjak na območju naselja Plače (Občina Ajdovščina). Neznani storilec je po sedanjih ugotovitvah preplezal ograjo in iz odprtih rastlinjakov kradel sadike vrtnin (solate, paprike itd.). S tem protipravnim ravnanjem je storilec lastniku povzročil za približno 500 evrov materialne škode. Policisti PP Ajdovščina bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

V manjši prometni nesreči na območju Šempetra pri Gorici udeležena tri osebna vozila

Danes, 5. aprila 2017 ob 11.43 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije v Šempetru pri Gorici (na glavni cesti v Podmarku pred prehodom za pešce) in v kateri so bila udeležena tri osebna vozila, nihče od udeležencev prometne nesreče ni bil telesno poškodovan. Ugotovljeno je bilo, da je 44-letna voznica osebnega avtomobila (povzročiteljica prometne nesreče) vozila iz smeri Rožne Doline proti Šempetru pri Gorici). Voznica hitrosti vožnje ni prilagodila razmeram na cesti in je s prednjim delom vozila trčila v drugo osebno vozilo (vozila ga je 47-letna voznica), slednje pa je nato odbilo naprej, tako da je trčilo v zadnji del prvega osebnega vozila, s katerim je bil pred prehodom za pešce ustavljen 68–letni voznik. Prometni policisti so 44-letni povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Na območju Idrije pogorel čebelnjak

Danes, 5. aprila 2017 nekaj minut po 13. uri, je bila Policija obveščena o požaru čebelnjaka v Idriji (Vojskarska ulica). Po prvih ugotovitvah je lastnik okoli 11. ure z drevesno gobo oz. kadilom dimil panje. Kasneje je drevesno gobo odložil na leseno polico v čebelnjaku, le-ta pa se je vnela. Čebelnjak (v njem je bilo 7 panjev s čebelami) je pogorel v celoti, dokončno pa so požar pogasili gasilci PGD Idrija. Nastala je materialna škoda za približno 1.500 evrov. Policisti PP Idrija so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Zali kamen padel na osebno vozilo

Včeraj, 4. aprila 2017 v popoldanskih urah, so policiste PP Idrija obvestili, da je vozniku osebnega avtomobila na glavni cesti v okolici Idrije (v Zali) na vozilo padel kamen, zaradi česar je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega vozila peljal iz smeri Godoviča proti Idriji, okoli 16.18 ure pa je s hribine z njegove desne strani v vozilo (desno bočno stran) priletel kamen, pri čemer je na vozilu nastala materialna škoda (razbitje manjšega stekla na desnih prednjih vratih, poškodovanje vzvratnega desnega ogledala, poškodovan je bil prednji desni blatnik…). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V Kromberku neznanec pred nekaj dnevi poškodoval parkirano osebno vozilo

Včeraj, 4. aprila 2017 dopoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila (znamke Škoda) na parkirišču v Kromberku pri Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pred nekaj dnevi lastniku poškodoval osebno vozilo, tako da je na vozili nastala materialna škoda (poškodba zadnjega desnega blatnika, odbijača in zadnje desne luči). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom zavarovalnico.