urednistvo@preteklih24.si

Hrvaški državljan pred policijo divjal po kranju

Kranjski policisti so včeraj zvečer v Kranju obravnavali Hrvaškega državljana, ki je z osebnim avtomobilom nepripet zapuščal parkirišče gostinskega lokala in se vključeval na cesto.

V rutinskem postopku sta ga policista začela ustavljati, Hrvat pa ju ni upošteval, saj je z vožnjo pospešil in se poskušal ogniti policijski kontroli. Ker mu to ni uspelo z avtomobilom se je po dobrem kilometru divjanja po Kranju ustavil in neuspešno poskušal zbežati še peš. Med izogibanjem postopku je voznik storil več prometnih prekrškov in je bil med drugim obravnavan zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, vožnje po nasprotnem smernem vozišču, izogibanja ustavitvi in neuporabe varnostnega pasu. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal rezultat 0,00 mg/l alkohola, proti njemu pa se vodi prekrškovni postopek.

Tatvina denarnice iz vozila

Neznani storilec je včeraj okoli 19. ure na parkirišču pred drogerijo na Primskovem izkoristil neprevidnost voznika tovornega vozila in mu med zlaganjem stvari iz voznikove kabine odtujil denarnico z denarjem in karticami. Tovrstne tatvine je mogoče preprečiti z izvajanjem osnovnih samozaščitnih ukrepov in s skrbnim ravnanjem z osebnimi stvarmi. Denarnico naj ima lastnik zato vedno pri sebi, v vozilu pa naj stvari ne bodo brez nadzora in nezavarovane.

Ostala kriminaliteta

Na Jesenicah je neznani storilec vlomil v kleti in odtujil nekaj manj vrednih predmetov; na Gregoričevi ulici v Kranju je bilo vlomljeno v gostinski obrat in odtujen manjši znesek denarja; prav tako tudi na Koroški cesti, kjer storilec ni odtujil ničesar. Neznani storilec je vlomil še v objekt na Savski loki in odtujil za nekaj 100 eurov stvari; na Ljubljanski cesti pa je preplezal ograjo in iz odklenjenih garaž odtujil orodje.

Najdba neeksplodiranih sredstev

V Kranju je prijaviteljica pri pospravljanju v vrtni lopi našla več kosov starih ročnih bomb in granat. Gre za zelo stare predmete, ki so jih na kraju prevzeli strokovnjaki za varstvo pred neeksplodiranimi sredstvi.

Pri takih najdbah gre lahko za zelo nevarne predmete, zato naj se jih najditelji ne dotikajo. O najdbi naj takoj pokličejo na 112 ali 113 in se odstranijo z območja najdbe.

Gorenjski operativno komunikacijski center je sicer v zadnjih 24 urah sprejel osem obvestil o prometnih nesrečah, dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in šest v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.