urednistvo@preteklih24.si

Dol pri Hrastniku: Pohodnica med hojo po skalah v gozdu, omahnila v smrt

Policisti PU Ljubljana so bili o dogodku na območju Dola pri Hrastniku obveščeni včeraj, 4. 4. 2017 nekaj pred 17. uro. Prijavitelj je na interventno številko 113 sporočil, da je ženska omahnila v globino in pri tem podlegla hudim poškodbam.

(FOTO: GRS Kranj)

Po do sedaj zbranih podatkih je znano, da je 47-letna ženska med hojo po skalah v gozdu, v smeri proti Rudniškim rovom, omahnila v globino okoli 70 metrov. Pri tem je utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju umrla. Policisti in kriminalisti so včeraj pričeli z ogledom kraja in zbiranjem obvestil, zaradi zahtevnosti terena in noči pa se ogled nadaljuje tudi danes.

Rop v prodajalni na Vodnikovi cesti

Včeraj, 4 .4. 2017 okoli 21.30 ure je bil OKC PU Ljubljana obveščen o ropu v prodajalni na Vodnikovi cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je storilec zamaskiran vstopil v prodajalno in od zaposlene z grožnjami zahteval gotovino. Ker mu zaposlena denarja ni hotela izročiti je svoje grožnje podkrepil s pištolo, nato pa iz predala sam odtujil nekaj sto evrov gotovine. Po dejanju je peš pobegnil v smeri proti Obvoznici. Opis storilca: moški visok okoli 165 cm, močnejše postave, star okoli 45 let, oblečen v jeans hlače. Na glavi je imel kapo z izrezom za oči. V zvezi kaznivega dejanja ropa policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Vlom v Domžalah

Danes, 5. 4. 2017 nekaj pred 1. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o vlomu v prodajalno v Domžalah. Iz prostorov so za zdaj še neznani storilci odtujili več parfumov znanih blagovnih znamk. Predvidena materialna škoda znaša zaenkrat nekaj tisoč evrov (več bo znano po opravljeni inventuri). Glede kaznivega dejanja vloma policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Statistika

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 148 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 42 dogodkov, s področja javnega reda in miru 31 dogodkov in s področja prometne varnosti 49 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 rop, 7 tatvin in 4 vlome. S področja prometne varnostni so obravnavali 10 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 5 prometnih nesreč v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov zasegli vozili (osebno vozilo in kolo z motorjem). S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.