urednistvo@preteklih24.si

Vlomilec lekarne na Ptuju v pripor

V četrtek, 30. 3. 2017, okoli 2.10 je 37-letni Ptujčan skozi vhodna vrata vlomil v eno od lekarn na Ptuju. Iz lekarne je odtujil blagajno, v kateri je bilo 1.700 evrov. Po dejanju je zbežal neznano kam.


Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je dejanje izvršil opisani domačin. Ta je po dejanju blagajno odvrgel v reko Dravo, denar pa porabil. Policisti PP Ptuj so mu še istega dne zvečer odvzeli prostost in ga pridržali. V soboto, 1. 4. 2017, so osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Vlomilce prijeli na mejnem prehodu

Policisti Policijske postaje Maribor I so bili v soboto, 1. 4. 2017, v popoldanskem času obveščeni o kaznivem dejanju vlomne tatvine. Dejanje je bilo izvršeno na Šentiljski cesti v Mariboru, storilci pa so ob dejanju odtujili denar. Policisti so s temeljitim zbiranjem obvestil pridobili podatke o osumljencih in prevoznem sredstvu, s katerim so se odpeljali s kraja vloma.

Vsi trije osumljenci tega dejanja, državljani Republike Hrvaške, stari 19, 21 in 23 let, so po dejanju želeli zapustiti našo državo, a so jim policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, kjer so želeli iz države, odvzeli prostost in jih pridržali.

V času pridržanja so policisti zbrali dovolj dokazov za utemeljen sum, da so navedeni nedvomno storili opisano kaznivo dejanje. Prav tako so pri preiskavi prevoznega sredstva našli in osumljencem zasegli še več predmetov, za katere policisti še preverjajo njihov izvor, ter predmetov, ki so bili uporabljeni pri izvršitvi kaznivega dejanja.

Za navedeno kaznivo dejanje osumljencem grozi do 5 let zapora.