urednistvo@preteklih24.si

V zadnjih 24 urah prejeli 170 klicev

V zadnjih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 170 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 57 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 59 dogodkov.


Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 6 tatvin in 8 vlomov (od tega 4 v vozila). Prav tako so v enem primeru posredovali zaradi prijave nasilja v družini, osumljencu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. S področja prometne varnostni so obravnavali 18 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 4 prometne nesreče v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno nesrečo, v kateri je umrl kolesar. Policisti so dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov zasegli vozili. Eno osebo so pridržali po ZPrCP. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

Včeraj, nekaj pred 9. uro je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Prešernovem trgu, v kateri je bila udeležena peška. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 34-letni voznik kombija Renault Master pri vzvratni vožnji trčil v 77-letno peško. Slednja je bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije je utrpela lahke telesne poškodbe. Voznik je imel dovolilnico za vstop na območje za pešce zaradi dostave.

Drzna tatvina

Včeraj, okrog 12.50 ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na Hranilniški ulici v Ljubljani. Po do zdaj zbranih obvestilih, so do oškodovanca pristopili trije neznani moški in ga s pogovorom zamotili (spraševali so kje je center mesta, mu kazali zemljevid), pri tem pa je eden od njih izkoristil njegovo nepazljivost in mu iz žepa jakne odtujili denarnico z vsebino. Policisti v zvezi dogodka nadaljujejo z delom.

Vlom v poslovni prostor

Včeraj, nekaj po 8. uri je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v prostore podjetja na območju Bežigrada. Z ogledom kraja in po zdaj zbranih obvestilih, je neznani storilec tekom vikenda z ostrim predmetom razrezal platno šotora, ki se uporablja za skladišče, in iz notranjosti odtujil več kosov udarnih kladiv znamke Bosch in pripadajočo opremo. Nastalo je za nekaj tisoč evrov materialne škode.