urednistvo@preteklih24.si

Odkrili skupno štiri državljane Afganistana

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 221 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli avtomobil. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali  so zaradi nesreče pri delu in požarov.


Prometna nesreča na avtocesti

Okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti v smeri proti Obrežju, pri Smedniku. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 53-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, trčil v varovalno ograjo in se z vozilom prevrnil. 41-letno potnico, ki se je v nesreči lažje poškodovala, so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine

Med 31. 3. in 3. 4. je v Novem mestu nekdo skozi vrata vlomil v poslovne prostore in povzročil za okoli 1000 evrov škode.

V kraju Pleš na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice je med 2. 4. in 3. 4. nekdo odtujil akumulatorje dveh semaforjev, s katerim je bila urejena zapora ceste. Škode je za okoli 500 evrov.

V naselju Ob Težki Vodi v Novem mestu je v noči na 3. 4. neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil baterijski vijačnik in inverterski generator. Lastnika je oškodoval za 1200 evrov.

Odkrili tujce

Policisti Policijske postaje Krško so v jutranjih urah izsledili in prijeli tri državljane Afganistana, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Popoldne so policisti Postaje mejne policije Dobova pri pregledu tovornega vlaka našli tri državljane Afganistana, dva državljana Alžirije in državljana Libije, ki so se skriti v tovorne cisterne skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Policisti so jih s pomočjo gasilcev rešili iz cistern, kasneje so jih dehidrirane in obnemogle oskrbeli še reševalci. V nadaljnji postopek so jih prevzeli hrvaški policisti.