urednistvo@preteklih24.si

Obravnavani prometni nesreči, požar in vlom

Policisti z območja PU Nova Gorica so v minulih 24 urah imeli polne roke dela. Obravnavali so dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami, požar lesene lope in vlom v stanovanje v Solkanu.


V prometni nesreči v Novi Gorici voznica osebnega vozila lažje telesno poškodovana

Danes, 4. aprila 2017 nekaj pred 7. uro, so policiste obvestili o prometni nesreči na območju Nove Gorice (pred predorom Panovec) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 25 letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Nove Gorice proti Rožni Dolini, v nasprotni smeri pa je pravilno pripeljala 30–letna voznica osebnega vozila. Med vozili je prišlo do trčenja zaradi nepravilne smeri vožnje 25-letnega voznika, druga udeleženka prometne nesreče (30-letna voznica) pa je bila predvidoma lažje telesno poškodovana (poškodba glave). Po nudeni zdravniški oskrbi so jo reševalci NMP ZD Nova Gorica z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi novogoriško poklicni gasilci. Prometni policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči z materialno škodo v Novi Gorici udeležena tri osebna vozila

Včeraj, 3. aprila 2017 ob 21.51 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči z materialno škodo v Novi Gorici in v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Ugotovljeno je bilo, da je 54–letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Italije proti Novi Gorici (Erjavčeva ulica) in se pred spuščenimi zapornicami na prehodu čez železniško progo zaustavila. Za omenjeno voznico je pripeljal in se zaustavil 32-letni voznik osebnega vozila. Za omenjenim voznikom je v tistem trenutku pripeljal še tretji, 37-letni voznik avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim stoječe vozilo, ki ga je vozil 32-letni voznik, njegovo vozilo pa je nato odbilo v prvo osebno vozilo pred zapornico. Policisti PP Nova Gorica so 37-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Na območju Seniške brega zagorela lesena lopa

Včeraj, 3. aprila 2017 ob 18.05 uri, je bila Policija obveščena o požaru v naselju Seniški breg (zaselek Avšje v Občini Kanal na Soči), kjer je zagorela lesena lopa (v velikosti 8m x 6m). Policisti so na kraju ugotovili, da je v požaru zgorel del lesene lope in del kupa desk, ki jih je imel lastnik spravljene pod streho. Vzrok požara ni bil ugotovljen, nastala je materialna škoda v višini približno 1.000 evrov. Posredovali so gasilci PGD Avče, PGD Kanal in JZGRD GE Nova Gorica, ki so pogasili požar ter preprečili širitev ognja. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z omenjenim požarom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v stanovanje v Solkanu

Včeraj, 3. aprila 2017 popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v stanovanje stanovanjskega bloka v Solkanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z orodjem vlomil vhodna vrata stanovanja in vanj vstopil. Nepridiprav je pregledal notranje prostore in si poleg gotovine prilastil tudi druge predmeta (več kosov nakita, gotovino, prehrambene izdelke, različne kose oblačil…). Po storjenem dejanju je neznanec kraj zapustil in z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Zaradi navedenega kaznivega dejanja je bila lastniku povzročena večja materialna škoda. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Policisti v zvezi s tovrstnimi premoženjskimi kaznivim dejanji ponovno opozarjamo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja, gospodarske in druge objekte, motorna vozila…občanom svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.