urednistvo@preteklih24.si

Na gorenjskem v minulih 24 urah štiri prometne nesreče

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah, štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja.


V štirih primerih so gorenjski policisti posredovali zaradi prijav o požarih. Prvič so posredovali že okoli 8.30 v Retečah in tam našli manjše kurišče, ki ni povzročilo nobene škode; okoli 9.30 so policisti obravnavali poškodovanje lesenih strešnih nosilcev na garaži v Kranju, kar je posledica kurjenja na pločevinasti strehi objekta; okoli 16.30 so škofjeloški policisti obravnavali domačina, ki je kuril kup suhega vejevja, ogenj pa se je razširil v okolico; zvečer okoli 22.50 pa so policisti obravnavali še požar v stanovanjskem objektu na Gubčevi ulici v Kranju. V požaru je nastala materialna škoda, poškodovana ni bila nobena oseba, zagorelo pa je pri hladilni napravi. Glede na do sedaj zbrana obvestila je tuja krivda za požar izključena.

Postopke proti osebam zaradi kurjenja v naravnem okolju policisti še vodijo.

Razglašena je velika požarna ogroženost, kar pomeni veliko stopnjo verjetnosti za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju. Vzrok za nastanek požara pri taki stopnji je lahko že iskra. Požar se pojavi takoj, širjenje pa je zelo hitro.

Kurjenje v naravnem okolju je zato prepovedano.

Pri igri z žogo pritekel na cesto. Kranjski policisti so včeraj obravnavali nesrečo otroka, ki je med igro z žogo nenadoma pritekel na cesto in pred avtomobil. Voznica se je z avtomobilom ustavila, otrok pa je trčil v njen bočni del in se telesno poškodoval. O nesreči policisti še vodijo postopek, glede na prve ugotovitve pa ne gre za hujšo nesrečo.

Še eno nesrečo otroka so obravnavali tudi jeseniški policisti. Otrok se je lažje poškodoval med vožnjo skiroja po pločniku.