urednistvo@preteklih24.si

70-letna voznica zaprla pot kolesarju, ta je padel in se smrtno poškodoval

Ljubljanski policisti so včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Med njima je prišlo do trka, kolesar pa se je smrtno poškodoval.


3. 4. 2017 okrog 18.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči s poškodbami na regionalni cesti pri kraju Marno. Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenim ogledom kraja nesreče je ugotovljeno, da je 70-letna voznica osebnega avtomobila Renault Captur vozila po regionalni cesti iz smeri Dola pri Hrastniku proti Rimskim toplicam. Ko je pripeljala do križišča z dovozom do stanovanjske hiše je zavijala levo, pri tem pa zaprla pot 52-letnemu kolesarju, ki je takrat pravilno pripeljal po klancu navzdol iz nasprotne smeri in je vozil naravnost (kršitev določil  2. odstavka 58. člena ZPrCP).

Po trčenju je 52-letni kolesar padel na vetrobransko steklo vozila, nato pa na vozišče, kjer je obležal. Kolesar je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Med vožnjo je uporabljal pripeto zaščitno kolesarsko čelado. Voznica osebnega vozila v nesreči ni utrpela telesnih poškodb.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, za pokojnega je bila odrejena obdukcija. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti po 323. členu KZ-1C.

Zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta na omenjnem odseku zaprta do 23.15, promet je potekal po vzporedni lokalni cesti Krištandol – Zidani most.