urednistvo@preteklih24.si

50-letnica se je upirala policistom, motorist s spopotnikom padel po cestišču zaradi neprevidnosti

Piranska policista sta malo pred 15. uro opazila požar na prostem v Luciji. V neposredni bližini požara sta opazila kamp prikolico, v kateri se je nahajala 50 letna ženska. Nekoliko kasneje pa so obravnavali prometno nesrečo motorista, ki je zaradi neprevidnosti trčil v osebni avtomobil.


Piranska policista sta malo pred 15. uro opazila požar na prostem v Luciji. V neposredni bližini požara sta opazila kamp prikolico, v kateri se je nahajala 50 letna ženska, ki je bila pod očitnim vplivom alkohola. Policista sta jo pozvala, da zaradi lastne varnosti nemudoma zapusti prikolico, vendar se je temu uprla in pričela zmerjati policista, ki sta morala uporabiti telesno silo, da sta jo izvlekla iz prikolice in iz območja požara. Tudi kasneje se ni umirila in kljub ukazom policistov ni prenehala s kršitvijo, zato je bila pridržana. V tem času so na kraj prišli gasilci, ki so požar ob 15.30 uri pogasili. Ugotovljeno je bilo, da so gorele odvržene smeti.

Zaradi neprevidnosti trčil v osebno vozilo

Ob 19.35 uri je 33 letni drž. BiH vozil moped po glavni cesti iz smeri Dragonje proti Šmarjam in zavil na levo proti kolovozni poti, ne da bi se prepričal, če to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence. V tem trenutku ga je namreč že prehiteval 86 letni voznik os. avtomobila, drž. Italije, ki je s prednjim desnim delom os. avtomobila trčil v zadnji del mopeda. Zaradi trčenja sta voznik mopeda in potnik, 53 letni drž. BiH, padla po vozišču. Voznik mopeda je bil lažje, potnik pa hudo telesno poškodovan. Pri vožnji nista uporabljala varnostnih čelad. Zaradi prometne nesreče je bila cesta zaprta od 19.50 do 21.55 ure.

Ukradi moped

Danes ponoči je v Kopru nekdo ukradel moped znamke Piaggio, tip Zip 25 4T, štev. šasije LBMC25D0900029433, bele barve in s tem lastnico oškodoval za 1.500 evrov