urednistvo@preteklih24.si

Zasegli ukradeno vozilo, na Ptuju vlomili v stanovanjsko hišo in pridržali pobeglega zapornika

V torek, 28. marca, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Maribor ob 21.10 na avtocesti A5 Maribor – Murska Sobota, ustavili voznika osebnega avtomobila VW Sharan, bolgarskih registrskih tablic, s pripetim priklopnim vozilom, ki je vozil iz smeri Italije v smeri Madžarske.






Mariborski policisti so ugotovili, da je bila prikolica istega dne ukradena v Švici, v notranjosti prikolice pa so našli štirikolesnik znamke Sportsman Forest 800, za katere so po zbranih obvestilih, opravljenih kriminalistično-tehničnih opravilih in podatkih, pridobljenih od tujih varnostnih organov ugotovili, da je bil prav tako tistega dne ukraden v Švici. Pri pregledu vozila so našli še štiri izvenkrmne motorje znamk Yamaha in Honda, za katere osebe v vozilu – 26, 29 in 40- letni državljani Romunije, niso posedovale dokumentov o lastništvu in za katere prav tako obstaja sum, da so bili ukradeni na območju Švice. Vsi predmeti so bili zaseženi in bodo vrnjeni lastnikom. Osumljenci bi si s prodajo navedenih predmetov pridobili premoženjsko korist v višini približno 25.000 evrov. Zoper vse bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Vlomilec oškodoval lastnike za 10.000 evrov

V nedeljo ponoči je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo na Ptuju in lastnike oškodoval za 10.000 evrov. V hišo je vstopil tako, da je vlomil skozi vrata spalnice, preiskal hišo, pri tem pa odtujil denarnici z dokumenti, več kosov zlatnine in mobilni telefon. Policisti storilca še iščejo.

Pobegli zapornik pridržan

V petek, 31. marca, so policisti ob 13.45 na Ptujski cesti v Mariboru obravnavali 54-letnega državljana Srbije. Ker tujec pri sebi pri sebi ni imel veljavnega dokumenta, na podlagi katerega bi policisti lahko potrdili njegovo identiteto, je bilo izvedeno preverjanje po evidencah policije v Sloveniji in tujini. Ugotovili so, da je moški dan pred tem v jutranjih urah pobegnil iz zapora v avstrijskem Gradcu, kjer je prestajal zaporno kazen zaradi storitve kaznivega dejanja ilegalnega sprovajanja tujcev v Avstrijo. Zoper 54-letnika je bilo tudi razpisano iskanje na podlagi Evropskega naloga za prijetje in predajo, ki so ga razpisali madžarski varnostni organi. Ker tujec ni posedoval veljavne listine za vstop na območje Republike Slovenije, mu je bila izrečena globa, prav tako pa je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje.

Vlomilec prijet

Policisti Policijske postaje Maribor I so v petek, 31. marca, v jutranjem času, obravnavali vlomno tatvino, storilca pa izsledili in prijeli takoj po izvršitvi kaznivega dejanja. 22-letnik je namreč razbil steklo na vhodnih vratih ene izmed trgovin na območju Maribora ter iz trgovine odtujil več artiklov in zbežal. Zaradi storitve kaznivega dejanja velike tatvine, izvršene na vlomni način, utemeljeno osumljenemu grozi zaporna kazen do petih let.