urednistvo@preteklih24.si

Piran: Kazensko ovaden za 18 premoženjskih kaznivih dejanj

Policisti Policijske postaje Piran so 23. marca 2017 obravnavali znanega povratnika kaznivih dejanj, 41 letnega Pirančana. Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve več kaznivih dejanj velikih tatvin (po čl. 205 KZ-1), so mu odvzeli prostost.


V postopku zbiranja obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljeni od 18. septembra 2016 do 20. marca 2017 izvršil 12 kaznivih dejanj velikih tatvin, predvsem vlome v stanovanjske hiše na območju Pirana in Portoroža, iz katerih si je protipravno prilastil vrednejše predmete.

V skupni preiskavi s policisti Policijske postaje Izola je bilo ugotovljeno, da je osumljeni izvrševal kazniva dejanja tudi na območju Izole, kjer je vlomil v dve stanovanjski hiši. Policisti policijske postaje Piran so osumljenega 25. marca 2017 privedli na Okrožno sodišče v Kopru pred preiskovalnega sodnika s kazensko ovadbo za skupno 14 kaznivih dejanj. Zanj je bil odrejen pripor .

V nadaljevanju preiskave je bilo na podlagi pridobljenih dokazov ugotovljeno, da je Pirančan izvršil še najmanj 4 tovrstna kazniva dejanja velikih tatvin, vlomi v stanovanjske hiše, zato se preiskava nadaljuje. Osumljeni je znan povratnik kaznivih dejanj zoper premoženje, za katera je že prestajal zaporno kazen in bil leta 2016 pogojno izpuščen, vendar je takoj za tem začel z izvrševanjem novih kaznivih dejanj. V veliki meri je temu botrovalo tudi dejstvo, da je dolgoletni odvisnik od prepovedanih drog.