urednistvo@preteklih24.si

Na območju PU Koper minuli vikend obravnavali požar, tatvino, vlom, …

Ob 13.17 so policisti bili obveščeni o gozdnem požaru na območju Šared – Grbci. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je domačin kuril oljke in mu je ogenj ušel izven nadzora. Požar so gasilci pogasili, domačinu pa sledi ustrezen ukrep zaradi kršitve Zakona o gozdovih, ker ni ustrezno zavaroval kraj kurjenja. Od 1. 4. 2017 je razglašena velika požarna ogroženost.


Na Jurčičevi v Postojni je nekdo s hiše ukradel 5 metov bakrenih žlebov, vrednih 150 evrov.

Dopoldan so policisti v Luciji na Liminjanski cesti ustavili 64-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja in je vozil pod vplivom alkohola (0,48 mg/l). Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so policisti pri Bertokih ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, ki je vijugal po cesti. Alkotest mu je pokazal 0.79 mg/l. Sledi obdolžilni predlog in privedba na Okrajno sodišče.

Ob 0.22 so policisti dobili obvestilo lastnika vozila iz Kopra, ki je povedal, da je na Ulici II. prekomorske brigade najprej slišal močan pok, nato pa se šel pogledati svoje vozilo. Opazil je, da je poškodovano. Policisti so z ogledom ugotovili, da so poškodovana vrata in sprožena zračna blazina. Nekdo je očitno postavil močnejše pirotehnično sredstvo, ki je eksplodiralo in pri tem poškodovalo dve vozili. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Na Pristaniški ulici v Kopru je nekdo vlomil v lokal, iz katerega je ukradel 600 evrov. Poleg tega je vlomil še v dve prodajalni. Policisti zbirajo obvestila in intenzivno iščejo storilca.

V Sečovljah so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je celotno hišo in ukradel prenosni računalnik. Lastnik je oškodovan za 1300 evrov.