urednistvo@preteklih24.si

Na Kobariškem se je huje poškodovala 32-letna jadralna padalka

Policiste  Operativno-komunikacijskega centra PU Nova Gorica so včeraj, 29. marca 2017 ob 15.56 uri, obvestili, da se je z jadralnim padalom huje poškodovala ruska jadralna padalka.


Policiste Operativno-komunikacijskega centra PU Nova Gorica so včeraj, 29. marca 2017 ob 15.56 uri, obvestili, da je na strmem in nedostopnem območju pod vrhom Pirhovca na gorskem grebenu Polovnika (na približno 1.500 metrov nadmorske višine) nad naseljem Trnovo ob Soči (Občina Kobarid) padla oz. zasilno pristala 32-letna jadralna padalka, državljanka Ruske federacije, ki se je pri tem tudi telesno poškodovala. Po nesreči so posredovali reševalci GRS Tolmin, zdravnik iz GRS Kranjske Gore in posadka s helikopterjem Slovenske vojske, ki so predvidoma huje poškodovano jadralno padalko (utrpela je poškodbo vratu in hrbtenice) po nudeni pomoči s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Glede na dosedanja zbrana obvestila in ugotovljena dejstva so policisti PP Bovec tujo krivdo izključili, o nesreči jadralne padalke so obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov (ministrstvo za infrastrukturo). Po zaključku preiskave omenjene nesreče bodo policisti PP Bovec o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.