urednistvo@preteklih24.si

Ljubljana: Na Zaloški cesti življenje izgubila voznik motorja in sopotnica

Včeraj, 29. 3. 2017 nekaj pred 14. uro je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči s hudimi poškodbami na Zaloški cesti v križišču s Toplarniško ulico v Ljubljani. Nekaj trenutkov kasneje se je izkazalo, da sta v prometni nesreči življenje izgubili dve osebi.


Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenim ogledom kraja nesreče je ugotovljeno, da je 34-letni voznik vozil specialno vozilo reševalne službe znamke Volkswagen tipa transporter po Zaloški cesti v Ljubljani iz smeri Poti na Fužine proti Kajuhovi cesti. Po skrajnem levem prometnem pasu je 34-letnik pri zeleni luči na semaforju zapeljal v križišče in zavil levo, pri tem pa ni pustil mimo vozila, ki je takrat pripeljalo iz nasprotne smeri, in je čez križišče vozilo naravnost (kršitev določil 2. odstavka 58. člena ZPrCP), saj je zaprl pot 29-letnemu vozniku motornega kolesa znamke Honda tipa CBR 1000 RR, ki je takrat s 24 letno potnico pripeljal po levem prometnem pasu za vožnjo naravnost Zaloške ceste iz smeri Kajuhove ceste proti Poti na Fužine.

Po trčenju sta 29-letni voznik in njegova 24-letna potnica padla po tleh in obležala na vozišču. Oba sta v nesreči utrpela tako hude poškodbe, da sta umrla na kraju nesreče. Oba sta med vožnjo uporabljala pripeto zaščitno motoristično čelado. V nesreči se je lažje poškodoval še 25-letni potnik v specialnem vozilu reševalne službe.

Reševalno vozilo v času nesreče ni bilo na nujni vožnji. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Policisti z zbiranjem obvestil glede okoliščin prometne nesreče nadaljujejo.

Zaradi prometne nesreče je bila Zaloška cesta v obeh smereh za čas ogleda in odstranjevanja posledic zaprta med 14. in 17.15 uro.