urednistvo@preteklih24.si

Devet prometnih nesreč na območju PU Kranj

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel devet obvestil o prometnih nesrečah, osem prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom.


Streljal s pištolo. Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo o streljanju z orožjem na javnem kraju. V prijavi je prijavitelj sporočil, da je moški orožje nameril v žensko in ustrelil. Policisti so prijavo v hitri intervenciji preverili in na kraju identificirali moškega, ki naj bi to storil. V postopku so mu zasegli plašilno pištolo, o njegovem ravnanju pa vodijo prekrškovni postopek. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Motorist trčil v divjad. Včeraj proti večeru je motorist v Vašci pri Brniku trčil v divjad na cesti in v nesreči z motornim kolesom padel po tleh. Glede na prve podatke je lažje poškodovan – gre za udarce in odrgnine po celotnem telesu, divjad pa je na kraju poginila.

Motoristi so skupina bolj ogroženih udeležencev v prometu, v primeru trčenj ali padcev pa je podana velika verjetnost, da bodo poškodovani. Do hudih posledic lahko pride že pri nizkih hitrostih, so zelo izpostavljeni tveganjem in morajo biti zato zelo previdni in pozorni. Mejna dejavnika varnosti sta predvsem pričakovanje ovir in prilagajanje hitrosti.

*fotografija je simbolična