urednistvo@preteklih24.si

68-letni voznik v krvi imel 2 promila alkohola in povzročil prometno nesrečo

S področja cestnega prometa poročamo o osmih prometnih nesrečah. V treh so se tri osebe lažje poškodovale, ostale so se končale z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, smo zasegli vozili.


Ker smo ravno pri prometu ne moremo mimo včerajšnjega primera- suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu. Nekaj pred 17. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Šempetru v Savinjski dolini, povzročil pa jo je 68-letni voznik osebnega vozil , ki je vozil s prekratko varnostno razdaljo in krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom mu je pokazal več kot dve promili. Na srečo, se je omenjena nesreča končala le z materialno škodo.

S področja javnega reda in miru poročamo o osmih obravnavanih kršitvah. Vse, razen ene, smo obravnavali v javnih prostorih.

Nadaljujemo s kriminaliteto

Na Ulici frankolovskih žrtev v Celju so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je razbil steklo na voznikovih vratih, vstopil v vozilo in ukradel dva etuija s sončnimi očali in naglavno svetilko.

Za konec tokrat zopet policija opozarja na primere nedovoljenih zbiranj prostovoljnih prispevkov. Dnevno jih beležimo na celotnem območju našepolicijske uprave. Kljub vsem ukrepom – plačilnim nalogom, zasegom vozil, se pobiralci prispevkov, najpogosteje romunski državljani, redno vračajo na različne lokacije največkrat pred trgovske centre in trgovine ter na podlagi lažnih potrdil nedovoljeno zbirajo sredstva. Na sezname običajno sami napšejo nekaj imen in zneskov, ki naj bi jih dobili in s tem prepričajo ljudi, da jim dajo prispevke. Občane opozarjamo naj jim ne nasedajo in ne dajejo denarja. O njihovi prisotnosti pa naj obveščajo policijo.