urednistvo@preteklih24.si

Voznik tovornega vozila med vožnjo poškodoval balkon stanovanjskega objekta

Danes, 27. marca 2017 ob 7.45 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na območju Kanala (Ulica Kidričeva cesta). Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 39–letni voznik tovornega vozila s prikolico, ki je v omenjenem naselju v ostrem desnem ovinku (vozil v smeri Tolmina) peljal preveč desno in pri tem poškodoval balkon na stanovanjskem objektu. Policisti so kasneje voznika tovornega izsledili in mu zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega s kraja prometne nesreče izdali plačilni nalog.


V enem od lokalov na Tolminskem lastniku ukradli mobilni telefon

Včeraj, 26. marca 2017 popoldne, so policiste obvestil o tatvini mobilnega telefona na Tolminskem. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v soboto, 25. marca 2017, v zgodnjih večernih urah v enem od gostinskih lokalov v Tolminu lastniku ukradel mobilni telefon znamke Samsung Galaxy 7, črno modre barve. S tem protipravnim ravnanjem je nepridiprav lastnika oškodoval za približno 500 evrov. Tolminski policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Nepridiprav poškodoval osebno vozilo v Spodnji Idriji …

Včeraj, 26. marca 2017 dopoldne, so policiste PP Idrija obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila (znamke VW Passat), ki je bil parkiran na parkirišču pred enim od stanovanjskih blokov v Spodnji Idriji. Po sedaj zbranih podatkih se je neznani storilec znesel nad omenjenim motornim vozilom z neznanim ostrim predmetom (oz. podrsal barvo in lak na zadnjih levih vratih vozila). Oškodovanec je v zvezi z omenjeno zadevo podal predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Idrija na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

… in v Novi Gorici

V soboto, 25. marca 2017 v popoldanskih urah, se je neznanec znesel nad parkiranim osebnim avtomobilom (znamke BMW, romunskih registrskih številk) v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tega dne pristopil do omenjenega vozila, ki je bilo parkirano na neoznačeni makadamski površini v bližini večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici in nato z neznanim predmetom na različnih delih vozila poškodoval barvo vozila. Po storjenem kaznivem dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z omenjenim primerom glede na ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Kršitev javnega reda in miru zaradi preglasne glasbe

Včeraj, 26. marca 2017 zjutraj, so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru zaradi preglasne glasbe v enem od stanovanj v Novi Gorici.Policisti PP Nova Gorica so kršitelju izdali plačilni nalog (kršitev 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru).

Nad vasjo Loke padla in se poškodovala 67-letna pohodnica

V soboto, 25. marca 2017 ob 11.42 uri, je bila Policija obveščena, da je med hojo po poti Loke – Trnovo (Mestna občina Nova Gorica) padla in se poškodovala pohodnica. Ugotovljeno je bilo, da je 67-letni omenjeni ženski nad vasjo Loke med hojo zdrsnilo zaradi česar si je poškodovala nogo (poškodba gležnja). Kasneje so posredovali reševalci Enote za hitre reševalne intervencije Mestne občine Nova Gorica, ki so jo oskrbeli in jo prenesli do ceste, kjer so jo prevzeli reševalci NMP ZD Nova Gorica. Poškodovano osebo so nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti PP Nova Gorica so tujo krivdo izključili.