urednistvo@preteklih24.si

Čez vikend skupno kar 20 kršitev cestno prometnih predpisov ter tatvina osebnega avtomobila

Tudi za PU Koper je burni vikend. Obravnavali so tatvino osebnega vozila in mopeda, ukvarjati pa so se morali tudi s tatvinami denarja, zlatnine in še česa. Aktivni so bili tudi pri nadzoru cestnega in tovornega prometa ter zaznali kršitve.


Minulo soboto popoldan je v Porotoržu povzročil prometno nesrečo voznik osebnega avtomobila, 41 letni Koprčan, ki je v križišču izsilil prednost motoristu, 39-letnemu Pirančanu. Ta je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju sledi plačilni nalog. V Pobegih je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnikom so odnesli zlatnino in gotovino. Oškodovani so za več kot 15.000 evrov.

Minulo nedeljo je v Luciji neznanec ukradel moped Yamaha spy 50, modre barve, star 20 let, brez prednje maske, vreden 500 evrov. V Komnu pa so ukradli osebi avto VW Touareg, letnik 2008, temno sive barve, reg.  št.  KP58-02E. Vozilo so odpeljali z originalnimi ključi, saj je imel lastnik  odklenjena vhodna vrata v hišo, kar je izkoristil storilec in tako prišel do ključev. Vrednost vozila je 15.000 evrov.

V Postojni je nekdo vlomil v klet, od koder je ukradel dva karbonska obroča za kolo, vredna 1500 evrov.

Nadzor cestnega prometa

Minulo nedeljo  so policisti med 16. in 24 uro na avtocesti Sežana – Divača,  počivališče Povir, poostreno nadzirali cestni promet po metodologiji PEGAZ. Gre za obliko poostrenega nadzora, pri katerem je poudarek na celoviti kontroli motornih vozil, tovora in potnikov.Ugotovili so naslednje kršitve:

– 15 kršitev voznikov tovornih vozil – preobremenjenost,
– 5 kršitev voznikov avtobusov – 4 preobremenjenost in 1 hitrost,
– policisti PPIU so opravili 14 nadzorov nad vozniki vozil (veljavnost
dokumentov tujcev pri prestopanju meje in preverjanje po bazah SIS), izdali
so plačilni nalog po ZTuj 147/1-1,
– opravljenih je bilo 17 alkotestov (vsi so bili negativni),

– delavci DARS-a so izrekli 12 glob zaradi neuporabe vinjete